DIRECT VAN HET LAND

voorbeeld arrangement 5 uur Beschikbaar vanaf: 2017-04-06
1671 Medemblik, Nederland Medemblik

Ontvangst in eeuwenoude molen | Rondrit per loopbandstep | Streekproducten | Kookworkshop | Diner

Gaat jouw voorkeur uit naar puur natuur, actief bezig zijn en kokkerellen? Dan is dit unieke uitje écht iets voor jou. Stap op de lopifit – een ludieke step met loopband – en beleef met familie, vrienden of collega’s een bijzondere ontdekkingstocht door het prachtige Westfriese landschap. Je verzamelt tijdens de tocht de benodigde ingrediënten voor jouw gerecht bij de boer zelf. Tijdens de kookworkshop verwerk je ze tot een heerlijk 4 gangen diner.

 Programma
Na ontvangst bij Meelmolen De Herder met koffie en een lokale lekkernij stap je op de lopifit richting Hauwert. Onderweg ontdek je de mooiste plekjes van Medemblik en kom je langs de leukste stalletjes en boerenwinkeltjes. Je verzamelt de benodigde streekproducten direct van het land.

Na een uitgebreide lunch bij de imker in Opperdoes, zet je koers richting de Stadsbrouwerij Radboud in Medemblik-stad. Hier word je ontvangen voor een korte rondleiding met uitleg over de productie van de bieren en een proeverij. Vervolgens wacht de chef je op in de professionele brouwerijkeuken voor een kookworkshop. Je gaat aan de slag met de ingrediënten die je onderweg hebt verzameld en bereidt gezamenlijk een ‘skoftig’ lekker 4- gangen feestmaal. Eet smakelijk!


INBEGREPEN
  • koffie en lokale lekkernij tijdens ontvangst
  • 2 drankjes naar keuze tijdens diner
  • lekkernij bij ‘Ja die’

NIET INBEGREPEN
  • overige consumpties tijdens rit

Zodra je boeking definitief is, ontvang je van ons een uitgebreide omschrijving + planning van het door jou geboekte groepsuitje.

Alle groepsactiviteiten vinden plaats in en rond Medemblik. Want Medemblik heeft veel te bieden. Het verleden en heden komen er als nergens anders samen in de unieke bezienswaardigheden en musea. Hoe verdedigde Graaf Floris V van Holland het gebied tegen het gevaar van de Friezen vanaf de overkant van de Zuiderzee? En hoe werd voorkomen dat de Medemblikkers zouden verdrinken bij hoog water? Je ontdekt het in Kasteel Radboud en het Nederlands Stoommachinemuseum. En nieuwsgierig naar het ambacht van de imker en zijn bijen? Je komt het aan de weet in De Bijenstal! Ook kent Medemblik een unieke combinatie van water en natuur. Het landelijke gebied rond Medemblik- stad, biedt veel mogelijkheden om actief bezig te zijn. Zo kun je mooie tochten maken over de diverse landweggetjes of wandelen door de prachtige natuurgebieden. Ook de slootjes en meertjes bieden veel mogelijkheden. En is het na alle groepsactiviteiten tijd om gezamenlijk een hapje te eten? Ook dan zit je goed! Medemblik is rijk aan bijzondere culinaire pareltjes. Restaurants, grand-cafés en eetcafétjes die je -elk op hun eigen manier- doen watertanden. En dat in een sfeervolle entourage.
 Bel ons: 0227-608240
Please Contact Us for Price

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

    WhatsApp Stuur ons een Whatsapp