Cart

DE GOUDEN EEUW IN MEDEMBLIK

voorbeeld arrangement 6 uur Beschikbaar vanaf: 1 January 1970
1671 Medemblik, Nederland Medemblik

Ontvangst in 17e eeuwse molen | Rondvaart per tuindersschuit | Interactief museumbezoek | Maritieme smaakbelevenis

De Gouden Eeuw heeft haar sporen nagelaten in het oude centrum van Medemblik-stad en de omliggende dorpen.  Dompel je onder in nostalgie en ervaar met dit arrangement van het prachtige landschap en de lintbebouwing vanaf het water. De bouwgeschiedenis van de typische stolpboerderijen gaat terug tot in de 17e eeuw. Een bezoek aan Kasteel Radboud en maritiem restaurant De Driemaster maakt de tijdreis compleet met een unieke beleving van de Medemblik ten tijde van de Gouden Eeuw!

Het programma

Na een gastvrije ontvangst met koffie en een lokale lekkernij, wandel je richting het Emmapark. Hier stap je aan boord van een authentieke tuindersschuit voor een rondvaart, waarbij koers wordt gezet richting het historische dorp Opperdoes. De schipper vertelt over de omgeving en de ‘Zeevarende Beurs’  die tijdens de Gouden Eeuw in 1635 in het dorp werd opgericht.

Na een rondvaart van 1,5 uur zet de schipper je af bij Kasteel Radboud. Je gezelschap krijgt een rondleiding door de dwangburcht waarbij je uitleg krijgt over de functie ervan ten tijde van de Gouden Eeuw.  Ter afsluiting word je verwacht in maritiem restaurant ‘De Driemaster’. Hier heb je uitzicht op de haven en haar pakhuizen met de zo typerende trapgevels. Ook het huis op nummer 22, -een authentiek 17e eeuws pand met sierlijke in renaissancestijl opgetrokken gevel en prachtige daklijst en ramen- zal zeker je aandacht trekken. In De Driemaster word je getrakteerd op een maritieme smaakbelevenis waarbij je oneindig kunt genieten van kleine hapjes.


INBEGREPEN
  • koffie en gebak tijdens ontvangst
  • 2 drankjes naar keuze tijdens diner

NIET INBEGREPEN
  • consumpties tijdens rondvaart

 

 

 

 

 

Zodra je boeking definitief is, ontvang je van ons een uitgebreide omschrijving + planning van het door jou geboekte groepsuitje.

 

 

 

Alle groepsactiviteiten vinden plaats in en rond Medemblik. Want Medemblik heeft veel te bieden. Het verleden en heden komen er als nergens anders samen in de unieke bezienswaardigheden en musea. Hoe verdedigde Graaf Floris V van Holland het gebied tegen het gevaar van de Friezen vanaf de overkant van de Zuiderzee? En hoe werd voorkomen dat de Medemblikkers zouden verdrinken bij hoog water? Je ontdekt het in Kasteel Radboud en het Nederlands Stoommachinemuseum. En nieuwsgierig naar het ambacht van de imker en zijn bijen? Je komt het aan de weet in De Bijenstal! Ook kent Medemblik een unieke combinatie van water en natuur. Het landelijke gebied rond Medemblik- stad, biedt veel mogelijkheden om actief bezig te zijn. Zo kun je mooie tochten maken over de diverse landweggetjes of wandelen door de prachtige natuurgebieden. Ook de slootjes en meertjes bieden veel mogelijkheden. En is het na alle groepsactiviteiten tijd om gezamenlijk een hapje te eten? Ook dan zit je goed! Medemblik is rijk aan bijzondere culinaire pareltjes. Restaurants, grand-cafés en eetcafétjes die je -elk op hun eigen manier- doen watertanden. En dat in een sfeervolle entourage.
 Bel ons: 0227-608240
Please Contact Us for Price

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

    soortgelijke groepsactiviteiten

    WhatsApp Stuur ons een Whatsapp