ZO GAAN DE WIEKEN van Meelmolen de Herder

losse groepsactiviteit 1.5 uur Beschikbaar vanaf: 2019-04-29
1671 Medemblik, Nederland Medemblik

ZO GAAN DE WIEKEN van Meelmolen de Herder

Eeuwenlang hebben windmolens het aanzicht van Medemblik-stad bepaald. Ze vormden een belangrijke schakel in de voedselvoorziening.

Wie kiest voor een bezoek aan de meelmolen wordt ontvangen in het nabijgelegen Poorthuisje en getrakteerd op koffie met huisgemaakte appeltaart. Hierna volgt een rondleiding door de meelmolen en hoor je alles over de werking en de techniek ervan. Voor de echte techneut is de tour uit te breiden met een bezoek aan de bijna tweehonderd meter hoge windmolen ‘De Ambtenaar’.

Opgelet: De Herder vormt het sfeervolle beginpunt van veel van onze arrangementen. De ontvangst is incl. koffie en gebak. Wil je daarbij een rondleiding door deze eeuwenoude meelmolen? Neem de activiteit dan op in het programma van je groepsuitje!

Activiteiten met prijs: Dit groepsuitje is uitsluitend op aanvraag te boeken. Wilt u meer informatie? Vul dan het contactformulier hiernaast in. Ook kunt u een optie nemen.


INBEGREPEN
  • Koffie en gebak

NIET INBEGREPEN
  • eventuele consumpties

Zodra je boeking definitief is, ontvang je van ons een uitgebreide omschrijving + planning van het door jou geboekte groepsuitje.

Alle groepsactiviteiten vinden plaats in en rond Medemblik. Want Medemblik heeft veel te bieden. Het verleden en heden komen er als nergens anders samen in de unieke bezienswaardigheden en musea. Hoe verdedigde Graaf Floris V van Holland het gebied tegen het gevaar van de Friezen vanaf de overkant van de Zuiderzee? En hoe werd voorkomen dat de Medemblikkers zouden verdrinken bij hoog water? Je ontdekt het in Kasteel Radboud en het Nederlands Stoommachinemuseum. En nieuwsgierig naar het ambacht van de imker en zijn bijen? Je komt het aan de weet in De Bijenstal!Ook kent Medemblik een unieke combinatie van water en natuur. Het landelijke gebied rond Medemblik- stad, biedt veel mogelijkheden om actief bezig te zijn. Zo kun je mooie tochten maken over de diverse landweggetjes of wandelen door de prachtige natuurgebieden. Ook de slootjes en meertjes bieden veel mogelijkheden. En is het na alle groepsactiviteiten tijd om gezamenlijk een hapje te eten? Ook dan zit je goed! Medemblik is rijk aan bijzondere culinaire pareltjes. Restaurants, grand-cafés en eetcafétjes die je -elk op hun eigen manier- doen watertanden. En dat in een sfeervolle entourage.

Schrijf uw ervaring

 Bel ons: 0227-608240
p.p. € 7,00 Vanaf € 7,00 /person

(Selecteer datum voordat u personen selecteert)

Out of stock

× € 7,00 = € 7,00

Exceed the maximum number of people for this tour. The number of seats available is 10

OF

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

WhatsApp Stuur ons een Whatsapp