BELEEF DE INDUSTRIËLE REVOLUTIE in het Stoommachinemuseum

losse groepsactiviteit 1.5 uur Beschikbaar vanaf: 2019-04-29
1671 Medemblik, Nederland Medemblik

BELEEF DE INDUSTRIËLE REVOLUTIE in het Stoommachinemuseum

Het Nederlands Stoommachinemuseum is dé plek om te ontdekken wat water en vuur teweeg kunnen brengen!

Het museum is gevestigd in het voormalig stoomgemaal ‘Vier Noorder Koggen’ aan het IJsselmeer. Naast het bijna 150 jaar oude gemaal vind je er diverse andere stoommachines. Samen geven zij een mooi tijdsbeeld weer. Stoom was en is belangrijk in ons dagelijks leven!

Tijdens de anderhalf uur durende rondgang ontdek je hoe de zo belangrijke uitvinding van James Watt werkt. Voor kinderen is er een interactieve speurtocht waarbij ze met behulp  van een esbitblokje een miniatuur stoommachientje mogen laten draaien. Op stoomdagen kunnen de kinderen de stoker of  smid helpen met hun ambacht.

Het nabijgelegen stoomtheater is uitermate geschikt voor presentaties en bijeenkomsten tot ca. 100 personen.

Activiteiten met prijs: Dit groepsuitje is uitsluitend op aanvraag te boeken. Wilt u meer informatie? Vul dan het contactformulier hiernaast in. Ook kunt u een optie nemen.


INBEGREPEN
  • speurtocht kinderen
[/


NIET INBEGREPEN
  • eventuele consumpties

Zodra je boeking definitief is, ontvang je van ons een uitgebreide omschrijving + planning van het door jou geboekte groepsuitje.

Alle groepsactiviteiten vinden plaats in en rond Medemblik. Want Medemblik heeft veel te bieden. Het verleden en heden komen er als nergens anders samen in de unieke bezienswaardigheden en musea. Hoe verdedigde Graaf Floris V van Holland het gebied tegen het gevaar van de Friezen vanaf de overkant van de Zuiderzee? En hoe werd voorkomen dat de Medemblikkers zouden verdrinken bij hoog water? Je ontdekt het in Kasteel Radboud en het Nederlands Stoommachinemuseum. En nieuwsgierig naar het ambacht van de imker en zijn bijen? Je komt het aan de weet in De Bijenstal!Ook kent Medemblik een unieke combinatie van water en natuur. Het landelijke gebied rond Medemblik- stad, biedt veel mogelijkheden om actief bezig te zijn. Zo kun je mooie tochten maken over de diverse landweggetjes of wandelen door de prachtige natuurgebieden. Ook de slootjes en meertjes bieden veel mogelijkheden. En is het na alle groepsactiviteiten tijd om gezamenlijk een hapje te eten? Ook dan zit je goed! Medemblik is rijk aan bijzondere culinaire pareltjes. Restaurants, grand-cafés en eetcafétjes die je -elk op hun eigen manier- doen watertanden. En dat in een sfeervolle entourage.

Schrijf uw ervaring

 Bel ons: 0227-608240
p.p. € 6,00 Vanaf € 6,00 /person

(Selecteer datum voordat u personen selecteert)

Out of stock

× € 6,00 = € 6,00

Exceed the maximum number of people for this tour. The number of seats available is 10

OF

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

WhatsApp Stuur ons een Whatsapp